onsdag 5 mars 2014

05-Mar-2014 06:53

föräldrar: "Det blev ett psykiskt lidande" - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2299924-kritik-fran-foraldrar-det-blev-ett-psykiskt-lidande-

Utbrett kvinnovåld i EU - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/utbrett-kvinnovald-i-eu_3329012.svd

Carl Bildt till Ukraina - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid%3D3304%26grupp%3D6240%26artikel%3D5800656

lyssna på Förtidsfödslar minskade med 15 procent - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D5800655%26playaudio%3D4875745

Ombyggnad gör personal sjösjuk - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18481109.ab

Svenska stridsflyg flyttas till Gotland - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18478204.ab

När islam bar upplysningens fana :: Från slutet av 600-talet fram till början av 1400-talet blomstrade den muslimska vetenskapen och kulturen. En ny bok placerar den muslimska civilisationens centrum öster om Bagdad, i vad som i dag är länder som Iran, Afghanistan och Uzbekistan.
http://www.svd.se/kultur/understrecket/nar-islam-bar-upplysningens-fana_3328236.svd

Putin utesluter inte militärmakt :: Rysslands president Vladimir Putin hävdar att det har skett en grundlagsvidrig kupp i Ukraina och utesluter inte möjligheten att använda sig av militärmakt i östra Ukraina. USA lovar samtidigt ekonomiskt stöd till landet.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/putin-utesluter-inte-militarmakt_3325620.svd

Så vill Volkswagens vd få Scania att växa :: Genève. Han är Volkswagenkoncernens (VW) mäktige koncernchef, men också ordförande i Scania. Nu ger Martin Winterkorn en exklusiv intervju med SvD Näringsliv där han hävdar att Scania, som står under uppköp, ska växa. Däremot vägrar han att garantera alla jobb.
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/industri-och-fordon/sa-vill-volkswagens-vd-fa-scania-att-vaxa_3327736.svd

Så många svenskar bor i villa :: Det är villa som gäller! Nu kommer ny statistik från SCB som bekräftar att svenskarna oftast väljer att bo i eget hus. Halva befolkningen bor numer i villa.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/sa-manga-svenskar-bor-i-villa_3327650.svd

Rundabordssamtal nästa för sparkad generaldirektör :: Angeles Bermudez-Svankvist fick lämna sin tjänst som generaldirektör för Arbetsförmedlingen under dramatiska former. Hennes bästa råd till sin efterträdare Mikael Sjöberg är att lyssna och våga ta beslut samt ta vid det arbetet som hon genomfört.
http://www.svd.se/naringsliv/runda-bordet-nasta-for-sparkad-direktor_3326662.svd

Kött fyrdubblar cancerrisk :: Överkonsumtion av animaliskt protein från kött och mjölk fyrfaldigar risken att dö i cancer, visar en ny studie. Men bara före 65 års ålder, därefter behöver vi äta betydligt mer protein.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kott-fyrfaldigar-cancerrisk_3327270.svd

Expert: Spridning på nätet borde ge högt skadestånd :: Att fallet där en pojke smygfilmade sex med sin flickvän och lade ut det på nätet tas upp av Högsta domstolen tycker Mårten Schultz, professor i civilrätt, är bra. Han anser att spridningen via nätet bör leda till ett högt skadestånd. Den åtalades advokat kallar tingsrättens höga skadestånd "orimligt", och pekar på att flickan gick med på sex. 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fortalsfallet-med-smygfilmat-sex-pa-natet-tas-upp-i-hd-atalades-advokat-tjejen-var-med-pa-sex_3327710.svd

Carl Bildt flyger till krisens Ukraina - Expressen :: http://www.expressen.se/nyheter/carl-bildt-flyger-till-krisens-ukraina/

Så blir Annika Falkengrens nya lön :: Annika Falkengren, vd på SEB, får mer i plånboken. I fjol ökade grundlönen med en halv miljon kronor.
http://www.svd.se/naringsliv/sa-blir-annika-falkengrens-nya-lon_3328162.svd

Till försvar för spelets fostrande kraft :: Moderaterna vill ha "ett handslag med landets föräldrar" om att begränsa barns datorspelande och kräva mer läxläsning. Thomas Engström råder politiker att hellre fokusera på verkliga problem – som sjuka kroppsideal, främlingsfientlighet eller kasinofieringen av skolväsendet.
http://www.svd.se/kultur/till-forsvar-for-spelets-fostrande-kraft_3328040.svd

Bill Gates är världens rikaste – igen :: Microsoft-grundaren Bill Gates har återtagit tronen. Han pekas ut som världens rikaste person med en förmögenhet på 76 miljarder dollar (cirka 489 miljarder kronor) av tidningen Forbes.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/han-atertog-tronen-som-varldens-rikaste_3327964.svd

"IFK är ett av de största lagen i Sverige" - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2299282--ifk-ar-ett-av-de-storsta-lagen-i-sverige-

Beväpnad pojke sköt på skola i Malmö - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bevapnad-pojke-skot-pa-skola-i-malmo_3327724.svd

Vaknade till liv efter 30 000 år - helagotland.se :: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid%3D9610354

Skallben och 1 813 pistoler – säkerhetskontrollens beslag överraskar :: Mänskligt skallben, pistoler och pepparspray som såg ut som läppstift – det är bara några av alla de saker som omhändertogs i säkerhetskontrollen på amerikanska flygplatser förra året.
http://www.svd.se/resor/se-den-galna-listan-pa-saker-amerikaner-vill-ta-med-pa-planen_3326714.svd

Så kan Putin snabbt manövrera ut USA :: Vladimir Putin föredrar att agera snabbt och ställa sin motståndare inför fullbordat faktum. Denna taktik fungerade utmärkt för honom i Georgien 2008 och i Syrienkonflikten. Så även den här gången, skriver statsvetare Björn Ottosson.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sa-kan-putin-snabbt-manovrera-ut-usa_3325494.svd

Braheborg är kraftigt överviktig - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D91%26artikel%3D5799568

Skolans problem är inte bara lärarnas fel :: Till skillnad från i andra länder, ser inte svenska elever den egna insatsen som avgörande för goda resultat i skolan, visar en OECD-studie. Varifrån kommer den inställningen? Vad skall vi göra åt det, och varför debatteras inte den frågan, undrar läraren Helena Svantesson.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/skolans-problem-ar-inte-bara-lararnas-fel_3318168.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar