onsdag 14 maj 2014

14-May-2014 05:49

Eliza, en ledare för framtiden - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/3557172.svd

Dags att damma av vinylskivorna - Norrköpings Tidningar :: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid%3D9805550

Färre unga på årets riksdagslistor - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18880338.ab

Tre återvände från rymdstation - Norrköpings Tidningar :: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid%3D9805532

Gruvolyckan i Soma - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D5861698

Här kan Columbus skepp ha hittats - Expressen :: http://www.expressen.se/nyheter/har-kan-columbus-skepp-ha-hittats/

Livlös kvinna funnen i Alingsås - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18877607.ab

Hjärtsvikt kopplas till klimakteriet - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18880140.ab

Kultursverige i tårar över dödsbeskedet - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18879908.ab

Filmskaparen Malik Bendjelloul har avlidit :: Den prisade filmskaparen Malik Bendjelloul har avlidit, 36 år gammal. – Han var en otroligt duktig berättare, säger journalisten Hynek Pallas, som följde med Bendjelloul till Hollywood när han tog emot Oscarstatyetten för sin dokumentärfilm "Searching for Sugar Man".
http://www.svd.se/kultur/filmskaparen-malik-bendjelloul-har-avlidit_3556830.svd

Rysk politiker: Vi måste lämna Eurovision :: En grupp ryska politiker föreslår att Ryssland och dess grannländer får en egen version av Eurovision song contest. I tävlingen skulle artister som årets Eurovisionsvinnare Conchita Wurst vara portförbjudna.
http://www.svd.se/kultur/rysk-politiker-vi-maste-lamna-eurovision_3556724.svd

Man knivdödad i tvättstuga :: En man knivskars till döds tidigt på tisdagskvällen i en tvättstuga i Akalla i nordvästra Stockholm. Polisen har gripit en 55-årig man misstänkt för mordet.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/man-knivdodad-i-tvattstuga_3556700.svd

Billiga mobilerna som säljer slut på sekunder :: De är billiga, användarna får vara med i utvecklingsarbetet och produkterna säljer slut på sekunder. Följ med SvD Näringsliv till huvudkontoret för Kinas kanske hetaste it-bolag – mobiltillverkaren Xiaomi.
http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/billiga-mobilerna-som-saljer-slut-pa-sekunder_3553750.svd

Två McLaren P1 för 18 miljoner till salu - på Blocket :: Nu finns det inte en utan faktiskt två stycken McLaren P1 till salu på Blocket. Om du missade din beställning har du alltså en unik chans att köpa McLaren P1. Enda haken är väl priset på 18,8 respektive 18,2 miljoner kronor. Dyrast på Blocket – någonsin!
http://www.svd.se/naringsliv/motor/mclaren-p1-pa-blocket-for-188-miljoner-kronor_3554740.svd

Upp till bevis för Scaniafacken - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/det-senaste-om-scania-affaren_3473780.svd?sidan%3D16

Göran Persson till angrepp mot Borgs uttalande :: Förre statsministern Göran Person är oroad över svensk livsmedelsförsörjning och bristen på långsiktig analys i jordbrukspolitiken. Det framkommer i en podcast från tidningen Land. Om ett uttalande från finansministern Anders Borg säger Persson att det "bär fåntrattens drag".
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/goran-persson-till-angrepp-mot-borgs-uttalande_3556188.svd

Sex ukrainska soldater har dödats i ett bakhåll :: Sex ukrainska soldater har dödats i ett bakhåll av separatister i Kramatorsk och åtta har skadats, uppger Ukrainas försvarsdepartement, rapporterar Reuters.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sex-ukrainska-soldater-har-dodats-i-ett-bakhall_3556352.svd

Kritiserad SD-reklam tas inte ned :: SD-kampanjen i Stockholms tunnelbana upprör många resenärer och anses vara "rasistisk". Storstockholms lokaltrafik, SL, hänvisar till sina riktlinjer och låter reklamen sitta uppe.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-reklam-som-uppror-tunnelbaneresenarer-far-vara-kvar_3556204.svd

Kabinpersonal rasar mot BMI-gränser :: Kabinpersonalen på de indiska flygbolagen går till attack mot landets luftfartsverk, DCGA. Orsaken är att det har kommit nya riktlinjer för hur mycket personalen får väga på flygningar.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/kabinpersonal-rasar-mot-bmi-granser_3556088.svd

Gyllenhammars miljongård till salu igen :: I flera år har syskonen Gyllenhammar försökt sälja lyxgården Råö Gård vid Kungsbacka. Men prislappen på 65 miljoner tycks vara övermäktig - trots att priset redan har sänkts från 100 miljoner. Enligt mäklaren dyker inte rätt köpare upp.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/bostad/gyllenhammars-miljongard-till-salu-igen_3551880.svd

"Alien"-konstnären HR Giger död :: Den schweiziske surrealistiske konstnären HR Giger är död, rapporterar schweizisk tv. Giger är framförallt känd för att han var med och skapade monstret och miljöerna i Ridley Scotts film "Alien" från 1979 - ett arbete han belönades för med en Oscar.
http://www.svd.se/kultur/alien-konstnaren-hr-giger-dod_3555376.svd

Svensk forskare sågar rödvinsstudie :: Rödvin ger inte ett långt och hälsosamt liv, enligt amerikanska forskare som tittat på resveratrol, en av de antioxidanter som finns i vinet. Men professor Fredrik Nyström sågar studien vid fotknölarna.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svensk-forskare-sagar-rodvinsstudie_3553930.svd

Testa dig i SvD:s valkompass :: Vilket parti passar dig bäst? Genom att svara på frågorna i SvD:s valkompass kan du få en bild av hur väl dina åsikter stämmer överens med de svenska riksdagspartiernas.
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/testa-dig-i-svds-valkompass_3493650.svd

RFSL: V bland de sämsta i hbt-frågor :: Vänsterpartiet har på flera punkter tagit ställning mot förbättrade rättigheter för hbt-personer i EU-parlamentet. I RFSL:s granskning hamnar de tillsammans med Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna bland de allra sämsta.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vansterpartiet-sager-nej-anmarkningsvart-ofta_3553256.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar