söndag 18 maj 2014

18-May-2014 06:25

30.000 besökare väntas till Kungsträdgården - Dagens Nyheter :: http://www.dn.se/sthlm/30000-besokare-vantas-till-kungstradgarden/

Övergrepp allt vanligare på Sri Lanka - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D5865088

Två män i 25-årsåldern sköts i natt i Göteborg. - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18904779.ab

Miljön EU-valets huvudfråga - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18904812.ab

Dags ställa politikerna mot väggen :: Vård, skola, omsorg. Absolut! Men när nämndes idrotten i valdebatten? Varför bryr sig politikerna så lite om en rörelse som har 2,8 miljoner medlemmar i 20 000 föreningar? Det är på tiden att de ansvariga krävs på svar i flera viktiga frågor.
http://www.svd.se/sport/lindblad-dags-stalla-politiker-mot-vaggen_3569842.svd

Löpare avled efter Göteborgsvarvet :: En ung man avled till följd av hjärtstopp efter att ha sprungit Göteborgsvarvet på lördagen.
http://www.svd.se/sport/lopare-avled-efter-goteborgsvarvet_3570526.svd

Hemlig armé avslöjad i Tyskland - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18903496.ab

Barnministern: "Vi har en bra lagstiftning" :: Med anledning av tragedin med den döda flickan i Karlskrona kräver Unicef Sverige och Akademikerförbundet SSR en rad åtgärder för att öka barnens rättigheter i samhället. Dessutom undrar de varför barnministern har varit så tyst i ärendet. Maria Larsson ger nu svaret att regeringen har gjort flera insatser för att stärka barn- och ungdomsvården de senaste åren.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/barn-och-aldreministern-maria-larssons-svar-pa-debattartiklar-om-barnens-rattigheter_3570648.svd

Premium enda alternativet för Lufthansa :: Det fanns egentligen inte mycket att välja på för Lufthansa. Med de höga lönerna i Tyskland och hårda konkurrensen från lågkostnadsbolagen måste Lufthansa hitta en ny strategi. En ny marknadschef från Facebook fick jobbet att sälja in ett omgjort bolag.
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/premium-enda-alternativet_3564986.svd

Misshandel på fest i Lessebo - Smålandsposten :: http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/misshandel-pa-fest-i-lessebo(4289440).gm

En död i Södertäljeolycka - VästerviksTidningen :: http://www.vt.se/nyheter/inrikes.aspx?articleid%3D7630231

"Det går inte att ta sig härifrån" :: Minst 20 personer har dött och tiotusentals har evakuerats i Bosnien och Serbien till följd av stora översvämningar. Dödssiffran väntas stiga, säger lokala politiker enligt TT. Brezovo Polje i nordöstra Bosnien är en av byarna som drabbats. Byn är nu helt avskuren från omvärlden och lokalbefolkningen fruktar vad som väntar.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/det-gar-inte-att-ta-sig-harifran-_3570528.svd

Finanskvinnan som erövrade Stockholmsbörsen :: Hon var med om att förvandla Nasdaq till en global jätte och vann den stenhårda striden om Stockholmsbörsen. Nu är hon tillbaka i företaget och en ledande kandidat till vd-posten. Adena Friedman har gjort en lysande karriär i den manligt dominerade finansvärlden.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/finanskvinnan-som-erovrade-stockholmsborsen_3565266.svd

Titanisk dinosaurie i patagonsk åker :: Dinosaurierna blir bara större och större. En bonde i Patagonien har hittat en titanosaurus som utropas som världens största. Hittills, är kanske bäst att tillägga.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/titanisk-dinosaurie-i-patagonsk-aker_3570602.svd

56-åring begärs häktad för mord - Norrköpings Tidningar :: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid%3D9817782

Estelle invigde sagostig :: Prinsessan Estelle gjorde på lördagen kunglig officiell debut när hon för första gången besökte sitt hertiginnedöme Östergötland.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/estelle-invigde-sagostig_3570484.svd

Hemlig nazistarmé i Tyskland 1950 :: Tusentals före detta tyska officerare inom Wehrmacht och Waffen-SS försökte skapa en illegal armé åren efter andra världskriget. Det visar tidigare hemliga dokument som nu skakar om Tysklands efterkrigshistoria.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/undangomt-dokument-hos-tyska-underrattelsetjansten-hemlig-nazistarme-i-tyskland-1950_3570308.svd

Oljefonden mer värd än all återstående olja i Norge :: Den norska oljefonden är nu mer värd än all den olja som finns kvar att utvinna i Norge. Det visar beräkningar som gjorts vid revideringen av nästa års statsbudget. Medan oljan kommer att ge 160 miljarder kronor i inkomster till staten per år, förväntas oljefonden ge 200 miljarder kronor per år.
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/oljefonden-mer-vard-an-all-olja-i-norge_3566284.svd

Ung Vänster-styrelse står bakom AFA :: Alla fem i Ung Vänsters distriktsstyrelse i Uppsala ställer sig bakom vänsterextrema Revolutionära fronten (RF) och Antifascistisk aktion (AFA), skriver UNT. Nu riskerar de att uteslutas från förbundet.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ung-vanster-styrelse-star-bakom-afa_3569622.svd

200 år sedan Norge fick smak på friheten :: "Syttende mai" firas till minnet av att den norska grundlagen antogs 17/5 1814, samma år som Norge lösgjordes från Danmark och tvingades in i union med Sverige. Händelserna kan fortfarande riva upp känslor.
http://www.svd.se/kultur/understrecket/200-ar-sedan-norge-fick-smak-pa-friheten_3568440.svd

Polis stal klockor, cyklar och sprit - Norrköpings Tidningar :: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid%3D9816180

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar