lördag 1 november 2014

01-Nov-2014 06:07

Där polisen inte vågar kliva ur bilarna ::  
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/dar-polisen-inte-vagar-kliva-ur-bilarna_4058551.svd

"Därför är förväntningar om inflationen så förbaskat viktiga" :: Inflation har blivit veckans ord, efter Riksbankens drastiska räntesänkning. Men vad är inflation och varför är den så förbaskat viktig? Joakim von Anka ger ett svar.
http://www.svd.se/naringsliv/darfor-ar-forvantningar-om-inflationen-sa-forbaskat-viktiga_4056147.svd

Allt fler handlar närodlat - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19787929.ab

Ny militär "kuppar" i Burkina Faso - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article19787926.ab

Ebola har utplånat hela samhällen" - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19787567.ab

Dödskrasch försenar rymdturism - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2534540-dodskrasch-forsenar-rymdturism

150 peshmerga-soldater inne i Kobane - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19787440.ab

Pigge Werkelin har biljett till rymdresa med Virgin Galactic - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19787202.ab

Matilda Gratte åkte ur "Idol" - Dagbladet :: https://www.dagbladet.se/noje/matilda-gratte-akte-ur-idol

Knivhögg vän och ringde polisen - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dc1003329-4d5b-4378-b51c-33b1b215bab8

Terrorhotet: "Sverige saknar strukturerat arbete" :: FN uppskattar att cirka 15 000 personer från ett åttiotal länder har rest till kriget i Syrien och Irak, enligt en ny rapport. Men amerikanska CIA hävdar att siffran är dubbelt så hög, enligt Magnus Ranstorp, terrorismforskare vid Försvarshögskolan. Han säger att närmare 150 svenskar troligen deltar i striderna.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/terrorexpert-sverige-saknar-strukturerat-arbete_4061283.svd

Hot och våld allt vanligare på svenska tåg :: Våld, hot och stök har blivit ett allt vanligare inslag under tågresor i Sverige, något som både fack, tågpersonal och resenärer vittnar om. Senast förra helgen tvingades SJ anlita vakter på tåget mellan Göteborg och Stockholm.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hot-och-vald-allt-vanligare-pa-svenska-tag_4059113.svd

Privat rymdskepp har störtat i USA :: Det brittiska bolaget Virgin Galactics rymdfarkost Spaceshiptwo, SS2, har störtat under en provflygning över Kalifornien i USA. En pilot omkom och en annan skadades svårt vid olyckan, enligt polis.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/privat-rymdskepp-har-stortat-i-usa_4062545.svd

Tillverkning av ebolavaccin påbörjas - helagotland.se :: http://www.helagotland.se/nyheter/default.aspx?articleid%3D10320942

Inrikespolitik fick S att erkänna Palestina ::  
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/inrikespolitik-fick-s-att-erkanna-palestina_4061247.svd

Rymdfarkost har kraschat i USA :: Det kommer att dröja innan rymdturismen blir av. Farkosten Virgin Galactic kraschade sent på fredagen. Den ene av de två piloterna avled, den andre skadades allvarligt.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/rymdfarkost-har-kraschat-i-usa_4062593.svd

Hamasledaren: Vi behöver Sveriges hjälp :: Hamasledaren Ismael Haniyeh vill ha svenskt stöd för att få den nya palestinska samlingsregeringen att fungera. Han vill också att Palestina godkänner Romstadgan – vilket kan bana väg för krigsförbrytartribunaler mot både Hamas och Israel.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/hamasledare-vill-ha-svenskt-stod_4060377.svd

Färjorna som har haft strejker i tio år :: Här är färjorna som aldrig går. Nu hotas hela rederiet när Veolia ställer miljardkrav.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/farjorna-som-har-haft-strejker-i-tio-ar_4059089.svd

Skuldberget ingen vill ta i :: Hushållens skuldberg utmålas gång efter annan som en allvarlig riskfaktor i svensk ekonomi. Riksbanken har hållit i varningsflaggan under minst fem år. Även andra röster höjs i debatten, men beslut om åtgärder hänger i luften.
http://www.svd.se/naringsliv/skuldberget-ingen-vill-ta-i_4060157.svd

Säpo stoppade MP-värvning :: Säkerhetspolisen har stoppat en toppvärvning av Miljöpartiet till regeringskansliet, uppger expressen.se. Tjänstemannen, som skulle jobba nära utbildningsminister Gustav Fridolin, pekades ut som en säkerhetsrisk eftersom han har skulder hos kronofogden på över 188 000 kronor.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sapo-stoppade-mp-varvning_4062169.svd

"Statsskulden kan stiga kraftigt" :: Den svenska statsskulden är i dagsläget låg och utbudet av obligationer litet. På senare tid har dock sannolikheten ökat för att statsskulden kan stiga rätt kraftigt eftersom Riksbanken tömt sin konventionella verktygslåda, huspriser och utlåning rusar och överskottsmålet ifrågasätts.
http://www.svd.se/naringsliv/nordea-statsskulden-kan-stiga-kraftigt_4061223.svd

Kommunanställda nekas tala med döda - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19784912.ab

Norsk chef: Jobba om du är sjuk :: En norsk företagsledare har hamnat i blåsväder efter att ha publicerat en video på Youtube där han uppmanar sina anställda att komma till jobbet även om de är sjuka.
http://www.svd.se/naringsliv/norsk-chef-jobba-om-du-ar-sjuk_4059261.svd

Matkultur som ger balans - Sydsvenskan :: http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/imported-124/

"Nollränta är som att kasta bensin på en brasa" :: Hushållens skulder är bland de högsta i världen och fördelaktiga ränteavdrag har i flera år pressat skulderna högre. Men nu är det dags att fimpa ränteavdragen, säger Stellan Lundström, professor i fastighetsekonomi.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/nollranta-som-att-kasta-bensin-pa-en-brasa_4057419.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar