måndag 10 november 2014

10-Nov-2014 04:38

Försvaret: Mycket troligt en miniubåt - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forsvaret-sakrare-det-var-en-miniubat_4085311.svd

Irak bekräftar att IS-ledaren skadats :: Det irakiska försvarsdepartementet och inrikesdepartementet bekräftar nu att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi skadades i en attack på lördagen, uppger nyhetsbyrån AP. Attacken ska ha genomförts av irakiska säkerhetsstyrkor. Samtidigt säger Obama att striden mot IS nu gått in i en "ny fas" efter beslutet om att skicka ytterligare 1 500 amerikanska militära rådgivare till Irak.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/irakiska-regeringen-bekraftar-att-is-ledaren-skadats_4085835.svd

Ifrågasatt polisregister ska utredas - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19830560.ab

Försvaret säkrare på kränkning - helagotland.se :: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid%3D10348552

Försvaret: Mycket troligt en miniubåt :: Försvarsmakten är nu säkrare än under ubåtsspaningarna i oktober på att Sverige då utsattes för en främmande undervattensverksamhet. Mycket pekar på att minst en främmande miniubåt fanns i området.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forsvaret-sakrare-det-var-en-miniubat_4085311.svd

Tre IS-svenskar uppges ha dödats i Syrien :: Ytterligare tre svenskar ska ha dödats under de senaste dygnens strider i den syriska staden Kobane, uppger Expressen. De ska ha varit i 20-årsåldern och ha krigat för Islamiska staten (IS).
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tre-is-svenskar-uppges-ha-dodats-i-syrien_4085667.svd

Termer är guld värda inom näringslivet ::  
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/termer-ar-guld-varda-inom-naringslivet_4085087.svd

Ryskt militärflygplan kränkte litauiskt luftrum :: Ett ryskt militärt signalspaningsplan kränkte på lördagen litauiskt luftrum. Det avvisades av jaktplan från Kanada som för närvarande ingår i Natos baltiska incidentberedskap.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ryskt-militarflygplan-krankte-litauiskt-luftrum_4085541.svd

Svenskar fortfarande försiktiga med sparande i råvaror :: Den som i våras tippade på en konjunkturuppgång som skulle driva upp priser på olja, el och andra råvaror fick fel. Just svårigheten att förutse prisutveckling är en viktig sak att beakta om man vill investera i råvaror. Men för de sparare som har en stor aktieportfölj kan investeringar i råvaror faktiskt sänka risken.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/sparande/svenskar-fortfarande-forsiktiga-med-sparande-i-ravaror_4082267.svd

Facebooks utmanare kämpar mot grupptrycket :: Facebook spammar oss med riktade annonser, säljer vår personliga information till högstbjudande och driver oss till vansinne med kryptiska sekretessinställningar – men ändå vägrar vi släppa taget.
http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/facebooks-utmanare-kampar-mot-grupptrycket_4077553.svd

Sveriges sämsta sparkonton :: Ingen svensk bank har ännu följt tyska Deutsche Skatbanks exempel och infört minusränta. Men många svenska sparkonton har riktigt usla villkor just nu. Är ditt konto ett av dem kan det vara hög tid att byta.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/sparande/de-ar-sveriges-samsta-sparkonton_4080791.svd

Ratade slaktbiprodukter på export :: Nacksena, penis, aorta, läppar, svans och allsköns inälvor. Det mesta vi svenskar ratar från djurslakt efterfrågas i andra delar av världen. Nästan allt på nötdjur och grisar har en avsättning hos någon - någonstans. Och marknaden bara växer.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/ratade-slaktbiprodukter-pa-export_4085213.svd

Stort test: Nya Passat är ett hot mot Volvo V70 :: Nya generationen Passat är ett hot mot Volvo V70. Trumfkorten heter säkerhet, kvalitet och utrymmen och kusin Audi A4 Avant får passa sig. Men den har också svagheter och går inte att få som miljöbil.
http://www.svd.se/naringsliv/motor/nya-passat-ett-hot-mot-volvo-v70_4072245.svd

"Åkesson visste inte vad han gjorde" :: Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson öppnar för att ta över som partiledare om Jimmie Åkesson inte kommer tillbaka. Enligt statsvetaren Ann-Cathrine Jungar kan det tolkas som ett sätt att skapa lugn när partiet saknar ledare.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/akesson-visste-inte-vad-han-gjorde_4084581.svd

Skarp svensk markering efter ryskt blånekande :: Ryssland nekar blankt till att dess stridsflygplan kränkt svenskt luftrum vid Öland i september. Det ryska svaret har lett till en kraftig markering från Sverige som framfört att Ryssland bör flyga med större säkerhetsmarginaler.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarp-svensk-markering-efter-ryssland-fornekande_4083691.svd

Volymfrågan finns på riktigt ::  
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/volymfragan-finns-pa-riktigt_4084377.svd

Asylhanteringen måste reformeras mot terrorism ::  
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/jihadister-i-is-kommer-till-sverige-som-asylsokande_4023543.svd

Det krävs saklighet i narkotikadebatten ::  
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-kravs-saklighet-i-narkotikadebatten_4084045.svd

Uppgifter: Iphone 6 kan återkallas - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19819309.ab

Unga mår sämst – gamla bättre - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D6013294

Enligt källorna föreställer den gryniga bild som försvaret visat upp sannolikt en ... - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/inrikes/2014/11/09/forsvaret-sakrare-pa-krankning/

Zlatan hyllades av fansen i comebacken - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/frankrike/zlatan/article19830703.ab

Släp lastat med 32 ton vin välte - Västerbottens-Kuriren :: http://www.vk.se/1319662/slap-lastat-med-32-ton-vin-valte

Alliansen: Budgetpraxis ska gälla - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19830977.ab

Majoritet för självständighet i Katalonien - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid%3D3304%26grupp%3D6240%26artikel%3D6013771

IS-ledaren svårt skadad efter attack" - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19826932.ab

Obama: insatsen mot IS går in i en ny fas - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19830900.ab

Man skjuten i magen med hagelgevär - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19828012.ab

Anton, 19, blev utslängd från Wells konsert - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article19827595.ab

Här är värstingfonderna du ska passa dig för :: Fonder som utger sig för att vara aktivt förvaltade, men som i smyg bara följer index, blir till både en dyr och dålig affär för den lurade spararen. SvD Näringsliv har listan på de värsta indexsmygarna bland svenska fonder. En mängd storbanksfonder – som har hundratusentals sparare – återfinns i listan.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/sparande/varstingfonderna-du-ska-undvika_4079505.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar