lördag 29 november 2014

29-Nov-2014 06:07

Regeringskrisen är Stefan Löfvens ansvar ::  
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/lofven-borde-frigora-sig-fran-miljopartiet_4143135.svd

Löfvens tre alternativ om budgeten fälls :: Sverigedemokraterna fortsätter att hålla inne med besked om vilken budget partiet kommer att stödja nästa vecka. Väljer SD att fälla regeringens förslag står statsminister Stefan Löfven (S) inför tre alternativ, enligt Magnus Isberg, docent i statsvetenskap och tidigare kanslichef i riksdagens konstitutionsutskott.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lofvens-tre-alternativ-om-budgeten-falls_4140619.svd

Sveriges sämsta sparkonton :: Ingen svensk bank har ännu följt tyska Deutsche Skatbanks exempel och infört minusränta. Men många svenska sparkonton har riktigt usla villkor just nu. Är ditt konto ett av dem kan det vara hög tid att byta.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/sparande/de-ar-sveriges-samsta-sparkonton_4080791.svd

Pojke sköts i benet i Malmö - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/inrikes/2014/11/29/pojke-skots-i-benet-i-malmo/

Bombdåd vid moské i norra Nigeria - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19936328.ab

Dela denna artikel - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/utrikes/2014/11/29/protester-stangde-affarscentrum/

Politiker somnar - vill ha gymkort - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19938521.ab

23-årig student dör i natt - för sitt mod - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19937592.ab

Jämnt mellan politiska blocken - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19938498.ab

Jämnt mellan politiska blocken - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D1770a334-da97-431e-b471-5f41bcfa4e22

Lisa och Mollie till "Idol"-final - Dagbladet :: https://www.dagbladet.se/noje/lisa-och-mollie-till-idol-final

Minst 120 döda i bombdåd mot moské :: Två självmordsbombare och beväpnade män attackerade en moské i Kano, den största staden i norra Nigeria.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/minst-120-doda-i-bombdad-mot-moske_4146595.svd

Sex lemurer flyttade in - skapade kaos - Expressen :: http://www.expressen.se/kvallsposten/sex-lemurer-flyttade-in--skapade-kaos/

Meteorit i öknen löste problemet - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D1a38a60b-50cc-4eda-ab35-9792c5a69b20

Romson: Det är jäkligt bråttom :: När FN:s klimattoppmöte inleds i Lima nästa vecka åker Åsa Romson dit för att verka för ambitiösa mål. Men på hemmaplan har Miljöpartiet haft svårt att få till klimatpolitiken.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politik/romson-det-ar-jakligt-brattom_4146309.svd

Kritiker: Uteslutningen av Wannholt är korkad - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D104%26artikel%3D6032065

Omstritt kulturhus prisas för sin arkitektur :: Knappt hade Umeås nya kulturhus slagit upp sina portar, förrän det utsågs till årets bästa byggnad. Vid Sveriges Arkitekters årliga prisgala belönades både ett ambitiöst kulturhus och insatser som lyfter frågor om segregation, klyftor och gentrifiering i våra städer.
http://www.svd.se/kultur/omstritt-kulturhus-prisas-for-sin-arkitektur_4146859.svd

Miss att inte ha med försvar i valanalys :: I dag presenterar Nya Moderaterna resultatet av sin eftervalsanalys med anledning av nederlaget i det senaste riksdagsvalet, bland annat genom en artikel på DN Debatt . Vi kan ånyo konstatera att försvarsfrågan inte ligger högt upp på agendan hos de Nya Moderaterna eftersom den helt och hållet saknas. Men man kanske inte ska vara så förvånad? skriver försvarsdebattören Niklas Wiklund.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/miss-att-inte-ha-med-forsvaret-i-analys_4146325.svd

Många döda civila i luftangrepp - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article19937409.ab

Läsplattornas ökade livslängd får tillväxten att störtdyka :: Efterfrågan på läsplattor faller snabbt, visar de senaste uppgifterna </br> från analysfirman IDC.
http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/intresset-for-nya-lasplattor-stortdyker_4144725.svd

Rekordsänkning av bensinpriset :: Oljepriset har rasat 30 procent sedan i somras. Om oljeraset fortsätter blir bensinen i Sverige ännu billigare.
http://www.svd.se/naringsliv/rekordsankning-av-bensinpriset_4144951.svd

"Läget har nog aldrig tidigare varit så låst" :: Alliansens och Sverigedemokraternas hårdföra linje bäddar för en regeringskris. Det skulle visserligen inte vara något nytt fenomen i Sverige. Men sannolikt har läget aldrig tidigare varit så låst som nu. Både Alliansen och SD tycker sig nämligen se ett historiskt tillfälle att stöpa om svensk politik.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/laget-har-nog-aldrig-tidigare-varit-sa-last_4145919.svd

Nu är trailern till nya Star Wars-filmen här :: Den av fans så emotsedda trailern till den nya Star Wars-filmen – episod sju, "The Force Awakens" – är här.
http://www.svd.se/kultur/nu-ar-trailern-till-nya-star-wars-filmen-har_4147003.svd

"Går att utvinna bränsle ur luften" :: Det nobelprisade supermaterialet grafen kan revolutionera energiförsörjningen i framtiden. Forskare tror nu att det går att utvinna bränsle till bränsleceller direkt ur luften. – Det är väldigt spännande då det handlar mänsklighetens energiförsörjning, säger Mikael Fogelström, professor i teoretisk fysik vid Chalmers.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/grafen-kan-paverka-mansklighetens-energiforsorjning_4144317.svd

Ryska krigsfartyg i Engelska kanalen :: En rysk flotteskader gick på fredagen in i Engelska kanalen för att hålla en övning, uppger nyhetsbyrån Ria.Novosti som citerar Norra flottans presstjänst. Franska flottan bekräftar fartygens närvaro, men uppger att det inte är fråga om en övning.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/rysk-flottovning-i-engelska-kanalen_4144751.svd

Rekordhög ränta på premiepensionen - Privata Affärer :: http://www.privataaffarer.se/pension/rekordhog-ranta-pa-premiepensionen-704640

Här är värstingfonderna du ska passa dig för :: Fonder som utger sig för att vara aktivt förvaltade, men som i smyg bara följer index, blir till både en dyr och dålig affär för den lurade spararen. SvD Näringsliv har listan på de värsta indexsmygarna bland svenska fonder. En mängd storbanksfonder – som har hundratusentals sparare – återfinns i listan.
http://www.svd.se/naringsliv/pengar/sparande/varstingfonderna-du-ska-undvika_4079505.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar