söndag 7 september 2014

07-Sep-2014 04:27

Ebolasmittan stänger ner Sierra Leone - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19489488.ab

Måste fundera ut något vettigt att säga om jag vinner..." - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article19486717.ab

Miljöpartiet lovar att prioritera kampen mot hatbrott. - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/inrikes/2014/09/07/mp-vill-lyfta-kamp-mot-hatbrott/

Bilbränder i Norsborg - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19486379.ab

SVT låter politiken bli till underhållning :: Journalisternas bör inte göra politik till en slags frågesport, där sakfrågorna hamnar i bakgrunden. Det ytliga har blommat ut med full kraft i årets valrörelse, skriver docent Kjell Magnusson.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/svt-later-politiken-bli-till-underhallning_3890174.svd

Reinfeldt: S vill dölja arbetslöshet - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D68acf200-c051-4248-9683-e463ea487bca

"Vi är helt chockade allihopa!" :: Nyheten att prestigepriset guldlejonet på Venedigs filmfestival gick till Roy Andersson väcker glädje i den svenska filmvärlden. – Det här är otroligt stort, vi är i eufori. Det är ett av de absolut finaste filmpriserna man kan vinna i världen, säger Jan Göransson, presschef på Svenska filminstitutet.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vi-ar-helt-chockade-allihopa_3891458.svd

Reinfeldt: S vill dölja arbetslöshet - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-s-vill-dolja-arbetsloshet_3890754.svd

Guldlejonet till Roy Andersson i Venedig :: Svenske filmaren Roy Andersson belönas med Guldlejonet för sin film "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron" vid filmfestivalen i Venedig.
http://www.svd.se/kultur/roy-andersson-vann-guldlejonet_3891348.svd

Läkare: "Staten borde ta över sjukvården" :: Styrelsen för sjukhusläkarföreningen i Stockholm ställer sig nu bakom kravet på att förstatliga akutsjukhusen. Man har gett upp hoppet om att få en lösning på vårdplatsbristen och tröttnat på att man ständigt åläggs nya arbetsuppgifter utan att resurserna ökar. – Vi får mindre och mindre tid för patienterna. Det är inte medicinskt hållbart, säger läkarföreningens ordförande Marta Christensson.
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/lakare-vill-forstatliga-akutvarden_3890030.svd

Lugn men högljudd protest mot SDU i Malmö :: Runt 500 personer samlades på lördagskvällen på Värnhemstorget i Malmö för att demonstrera mot Sverigedemokraternas ungdomsförbund som höll valtal. Polisen provade en ny taktik och släppte in motdemonstranter på torget, efter att de visiterats.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ny-polistaktik-vid-sdu-torgmote_3891294.svd

Man anhållen efter mord - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D93%26artikel%3D5957744

112 överbelastat när Svenskarnas Parti hade möte i Malmö :: I samband med oroligheterna vid Svenskarnas Partis möte i Malmö övertrafikerades 112. En kvinna som anmäler till Inspektionen för vård och omsorg säger sig ha mötts av telefonsvarare när hennes man svimmat av akuta magsmärtor. Ett återkommande problem för SOS Alarm. – Vi är så tillgängliga vi kan vara, säger deras presstalesman Anders Klarström.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/112-overbelastat-vi-kan-inte-bemanna-mer_3884274.svd

Maxa fritiden genom smart jobbpendling :: Runt 90 minuter lägger vi i snitt på att ta oss till och från arbetet. Om vi i stället för att fippla med mobilen jobbade på resorna, skulle många få en rikare fritid. Men då måste chefen vara med på tåget.
http://www.svd.se/naringsliv/karriar/maxa-fritiden-genom-smart-jobbpendling_3880938.svd

"Brist på arbetskraft hotar byggsektorn" :: Valrörelsen tuffar på och nu ökar temperaturen ytterligare i jobbfrågan. Valmanifesten bjöd inte på några större överraskningar och nu upprepar politikerna samma siffror och samma förslag - i typ en vecka till.
http://www.svd.se/naringsliv/brist-pa-arbetskraft-hotar-byggsektorn_3888942.svd

Ryssland öppnar arktisk bas :: Ryssland skickar sex fartyg med personal och materiel till en före detta sovjetisk militärbas i Arktis. Ryska nyhetsbyråer rapporterar att den militära satsningen är ett sätt att stärka landets närvaro i den resursrika regionen.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/ryssland-oppnar-arktisk-bas_3890444.svd

Moderaterna vill ge mer pengar till skolan - Smålandsposten :: http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/moderaterna-vill-ge-mer-pengar-till-skolan(4436383).gm

Affärsjet landar på gräsmattan :: Världens första affärsjetplan som kan landa på opreparerade flygfält presenteras av schweiziska Pilatus Aircraft.
http://www.svd.se/naringsliv/nyteknik/affarsjet-landar-pa-grasmattan_3882458.svd

Brosnan om att förlora fru och barn i cancer - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article19487067.ab

Hemlig meny för den som vågar fråga :: En kycklingfilé på hamburgaren eller glass på pannkakorna? Snabbmatskedjornas menyer är mer flexibla än man tror.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hemlig-meny-for-den-som-vagar-fraga_3890202.svd

SvD/Sifo: Rödgrönas försprång mer än halverat under valrörelsen :: De rödgrönas försprång har mer än halverats under valrörelsen - nu är gapet till de borgerliga 4,5 procentenheter. Socialdemokraterna får sin lägsta Sifo-siffra någonsin i en valrörelse, medan Folkpartiet går framåt.
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/svd-sifo-rodgronas-forsprang-mer-an-halverat-under-valrorelsen_3889412.svd

"Sveriges mest segregerade plats" :: Skicka integrationsministern på besök till Sveriges mest segregerade plats – Stockholms innerstad. De som bor här behöver hjälp att vidga sina vyer utanför tullarna. Det skriver folkpartisten Robert Hannah i en text som vänder på steken om Sveriges integrationsproblem.
http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/sveriges-mest-segregerade-plats_3887062.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar