söndag 7 september 2014

07-Sep-2014 09:32

Vägen till en ny regering - Dagens Nyheter :: http://www.dn.se/valet-2014/vagen-till-en-ny-regering/

USA anfaller vid Haditha - VästerviksTidningen :: http://www.vt.se/nyheter/utrikes.aspx?articleid%3D7819947

Gapet mellan blocken minskar - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid%3D4657%26grupp%3D20696%26artikel%3D5957685

MP vill lyfta kamp mot hatbrott - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19490573.ab

Nu återupptas storkontrollerna - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2351392-nu-aterupptas-storkontrollerna

Minskat gap mellan blocken :: Gapet mellan Alliansen och de rödgröna partierna har krympt till 8,6 procentenheter och Sverigedemokraterna får en vågmästarroll, enligt Svensk väljaropinion, en sammanvägning av de större opinionsinstitutens mätningar som Novus gör för Ekot.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/minskat-gap-mellan-blocken_3891744.svd

Falska nakenbilder slog ut internet - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/falska-nakenbilder-slog-ut-internet_3891748.svd

Popartisten Simone Battle död – blev 25 år - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article19488795.ab

Livshotande skador efter longboardtävling - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19489679.ab

Ebolasmittan stänger ner Sierra Leone - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19489488.ab

Klippet har setts av över 27 miljoner vettskrämda. Varning för starka bilder! - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/blogg/djurbladet/2014/09/06/muterad-spindelhund-skrammer-livet-ur-hela-internet/

SVT låter politiken bli till underhållning :: Journalisternas bör inte göra politik till en slags frågesport, där sakfrågorna hamnar i bakgrunden. Det ytliga har blommat ut med full kraft i årets valrörelse, skriver docent Kjell Magnusson.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/svt-later-politiken-bli-till-underhallning_3890174.svd

"Vi är helt chockade allihopa!" :: Nyheten att prestigepriset guldlejonet på Venedigs filmfestival gick till Roy Andersson väcker glädje i den svenska filmvärlden. – Det här är otroligt stort, vi är i eufori. Det är ett av de absolut finaste filmpriserna man kan vinna i världen, säger Jan Göransson, presschef på Svenska filminstitutet.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vi-ar-helt-chockade-allihopa_3891458.svd

Göteborgarna avgör själva trafiktullars framtid :: På valdagen ska göteborgarna rösta om de vill ha kvar trängselskatten. Men frågan är större än så. Det kan även bli en omröstning om förtroendet för politikerna och hur de hanterat stadens stora infrastruktursatsningar.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/trangselskattomrostningen-i-goteborg_3864802.svd

Zumas hemliga band utlämnade :: Det tog fem år i sex olika domstolar, men till sist är de hemliga inspelningar som kan fälla president Jacob Zuma släppta. Ändå återstår flera år, i ännu fler domstolar, innan Sydafrikas opposition kan hoppas på att räkna hem en sådan seger.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/zumas-hemliga-band-utlamnade_3891048.svd

Hitta din dejt bland partiledarna - Sydsvenskan :: http://www.sydsvenskan.se/val2014/hitta-din-dejt-bland-partiledarna/

Guldlejonet till Roy Andersson i Venedig :: Svenske filmaren Roy Andersson belönas med Guldlejonet för sin film "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron" vid filmfestivalen i Venedig.
http://www.svd.se/kultur/roy-andersson-vann-guldlejonet_3891348.svd

Läkare: "Staten borde ta över sjukvården" :: Styrelsen för sjukhusläkarföreningen i Stockholm ställer sig nu bakom kravet på att förstatliga akutsjukhusen. Man har gett upp hoppet om att få en lösning på vårdplatsbristen och tröttnat på att man ständigt åläggs nya arbetsuppgifter utan att resurserna ökar. – Vi får mindre och mindre tid för patienterna. Det är inte medicinskt hållbart, säger läkarföreningens ordförande Marta Christensson.
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/lakare-vill-forstatliga-akutvarden_3890030.svd

Maxa fritiden genom smart jobbpendling :: Runt 90 minuter lägger vi i snitt på att ta oss till och från arbetet. Om vi i stället för att fippla med mobilen jobbade på resorna, skulle många få en rikare fritid. Men då måste chefen vara med på tåget.
http://www.svd.se/naringsliv/karriar/maxa-fritiden-genom-smart-jobbpendling_3880938.svd

"Brist på arbetskraft hotar byggsektorn" :: Valrörelsen tuffar på och nu ökar temperaturen ytterligare i jobbfrågan. Valmanifesten bjöd inte på några större överraskningar och nu upprepar politikerna samma siffror och samma förslag - i typ en vecka till.
http://www.svd.se/naringsliv/brist-pa-arbetskraft-hotar-byggsektorn_3888942.svd

Ryssland öppnar arktisk bas :: Ryssland skickar sex fartyg med personal och materiel till en före detta sovjetisk militärbas i Arktis. Ryska nyhetsbyråer rapporterar att den militära satsningen är ett sätt att stärka landets närvaro i den resursrika regionen.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/ryssland-oppnar-arktisk-bas_3890444.svd

Busschaufför döms för övergrepp mot skolbarn - Smålandsposten :: http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/busschauffor-doms-for-overgrepp-mot-skolbarn(4436386).gm

Affärsjet landar på gräsmattan :: Världens första affärsjetplan som kan landa på opreparerade flygfält presenteras av schweiziska Pilatus Aircraft.
http://www.svd.se/naringsliv/nyteknik/affarsjet-landar-pa-grasmattan_3882458.svd

Hemlig meny för den som vågar fråga :: En kycklingfilé på hamburgaren eller glass på pannkakorna? Snabbmatskedjornas menyer är mer flexibla än man tror.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hemlig-meny-for-den-som-vagar-fraga_3890202.svd

SvD/Sifo: Rödgrönas försprång mer än halverat under valrörelsen :: De rödgrönas försprång har mer än halverats under valrörelsen - nu är gapet till de borgerliga 4,5 procentenheter. Socialdemokraterna får sin lägsta Sifo-siffra någonsin i en valrörelse, medan Folkpartiet går framåt.
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/svd-sifo-rodgronas-forsprang-mer-an-halverat-under-valrorelsen_3889412.svd

"Sveriges mest segregerade plats" :: Skicka integrationsministern på besök till Sveriges mest segregerade plats – Stockholms innerstad. De som bor här behöver hjälp att vidga sina vyer utanför tullarna. Det skriver folkpartisten Robert Hannah i en text som vänder på steken om Sveriges integrationsproblem.
http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/sveriges-mest-segregerade-plats_3887062.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar